HOL KÉSZÜL EGY PANAFRICA CIPŐ?

A PANAFRICA cipők egy különleges gondolkodásmódot testesítenek meg. Ennek lényege, hogy a PANAFRICA mindvégig szem előtt tartja a gyártási folyamat társadalmi, gazdasági és környezeti hatásait, az etikus design és a fair trade elvét, valamint a fenttarthatóság követelményét. Ennek szellemében szeretnénk bemutatni nektek a PANAFRICA cipők készítésének egyik legfontosabb állomását, a MŰHELYt.

Hol készülnek a PANAFRICA cipők?

A PANAFRICA cipők egy, a marokkói Casablanca közelében található műhelyben készülnek, ahol biztos és tisztességes megélhetést biztosítanak a helyi iparból élők számára. A műhely tiszteletben tartja a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) előírásait, elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt, és biztosítja, hogy a PANAFRICA cipők gyártása során tiszteletben tartják a munkavállalók jogait. Minden munkavállaló:

  • foglalkoztatása munkaszerződés alapján történik, amely garantált bérminimumot biztosít számukra;
  • fizetett szabadságban részesül (évi 3 hét);
  • egészségbiztosításban részesül;
  • rendszeres továbbképzéseken vehet részt.
San Pedro

A PANAFRICA számára nem cél a termékek rövid távú, gyors és tömeges gyártása, a fast fashion propagálása, ezért vállalta, hogy minden egyes kollekciót fél éves ciklusokban gyártat le. A műhelyben dolgozók:

  • a PANAFRICA cipők gyártásához kapcsolódó, CÉLZOTT KÉPZÉSt, betanítást kaphatnak;
  • JOBB MUNKAKÖRÜLMÉNYEK között dolgozhatnak (érvényesül az átláthatóság a munkaviszonyban, a foglalkoztatás pedig munkaszerződésen alapul);
  • munkamennyisége ARÁNYOSan oszlik el viszonylag hosszabb távon.

A PANAFRICA munkatársai minden hónapban látogatást tesznek a műhelyben. Ennek során ellenőrzik, hogy betartják-e a PANAFRICA cipők gyártásával kapcsolatos minőségi és etikai követelményeket.

A PANAFRICA cipőket meg tudjátok venni a www.panafrica.hu oldalon elérhető webáruházunkban.

Fedezd fel a benned rejlő színeket a PANAFRICA Magyarországgal!

Legyél részese Te is ennek a kalandnak!