Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/panafric/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 146
Blog – Panafrica Magyarország
Warning: file_put_contents(): Only 442368 of 453728 bytes written, possibly out of free disk space in /home/panafric/public_html/wp-content/themes/holyster/inc/theme-functions.php on line 60

2020 minden szempontból kihívásokkal teli év volt, hiszen a koronavírus járvány mindannyiunk életét megnehezítette. Mégis, akadtak olyan események, amelyek ünneplésre adhatnak okot. Számunkra ez volt PANAFRICA Magyarország, amelyet azzal a céllal indítottunk útjára 1 évvel ezelőtt, hogy Veletek együtt lépjünk egy színesebb világba.

Amikor 2020 tavaszán elindítottuk a www.panafrica.hu oldalon található webáruházunkat, még nem is sejtettük, hogy milyen kalandok várnak minket, hogy utunk során milyen támogató emberekkel ismerkedhetünk meg, illetve hogy milyen fogadtatásban részesülnek majd a PANAFRICA cipők a részetekről. Már ezalatt az 1 év alatt is sokat tanultunk, olyan tapasztalatot szereztünk, amit a jövőben is kamatoztatni tudunk majd, illetve olyan, a PANAFRICA által is vallott értékeket támogató partnerekkel jött létre gyümölcsöző kapcsolat, amelyért rendkívül hálásak vagyunk. A PANAFRICA Magyarország csapata így bizakodva tekint a 2021-es év elé.

És mi várható idén?

Számos akcióval és kedvezménnyel készülünk az idei szezonra. Partnereinkkel pedig továbbra is együttműködünk azért, hogy Magyarország is egy kicsit színesebb hely legyen. Szóval kövessetek minket továbbra is! 😊

A PANAFRICA Magyarország csapata

„Az etikus divatiparnak is alkalmazkodnia kell a világjárványhoz”, mondta Vulfran de Richoufftz. A PANAFRICA egyik alapítója a francia RFI rádiónak nyilatkozott a COVID-19 járványhelyzet etikus divatiparra gyakorolt hatásairól. A főleg Afrikában tevékenykedő francia kisvállalkozást ugyanis jelentősen érintették az elmúlt hónapok történései. A PANAFRICA cipők előállítási láncolata néha megszakadt, az így kialakult helyzetre ezért megfelelő választ kellett találniuk.

A rádiónak nyilatkozó Vulfran őszintén mesélt a járványhelyzet miatt előállt problémákról. Elmondta, hogy a PANAFRICA-nak számos kihívással kellett szembenéznie az elmúlt időszakban, mivel a PANAFRICA cipők minden alapanyagát Elefántcsontpartról, Burkina Fasóból és Ghánából szerzik be, a cipőket pedig Marokkóban állítják össze. A COVID-19 miatt azonban hirtelen megakadt a gyártási folyamat, a PANAFRICA cipők nem tudtak időben elkészülni.

További probléma volt, hogy a divatiparban az utazási, szállítási korlátozások miatt minden lelassult. A tervező asztaltól a termékeknek a marokkói műhelyben történő legyártásáig, minden sokkal lassabban valósult meg, mint korábban. Vulfran ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a divatban még megtalálható egy, a személyes jelenlétre épülő kreativitás. „A színek és az az (alap)anyagok kiválasztása mind olyan döntések, amelyeket nehezen lehet egy WhatsApp-on küldött kép alapján meghozni.”, mondta. Bár a PANAFRICA próbált mindent a távolból menedzselni, de még így is nehézkesen haladtak. „Épp a 2021 nyári kollekciónkra készültünk, ekkor kellett kiválasztani a színeket, de ez így nem volt egyszerű… amíg nem voltunk ott személyesen, nem tudtuk megtalálni a megfelelő színeket. Ez pedig akadályozott minket a jövő évi cipőink megtervezésében”, nyilatkozta Vulfran.

Hasonló nehézségekről számolt be Mariette Capel. Ő azt az Afrika Tiss-t vezeti Burkina Fasóban, amely – többek között – a PANAFRICA cipők vászonanyagát is előállítja, de a világ más országaiban működő tervezőkkel is együttműködnek. A COVID-19 azonban rámutatott az általuk folytatott üzleti modell gyengeségeire. „Ha nincs több repülőgép, ha nem tudjuk a termékeinket postán elküldeni, a helyi és a regionális piacok felé kell fordulnunk”, mondta Mariette, majd hozzátette, hogy egy új üzleti megoldáson gondolkodnak, amelyben a helyi és a nemzetközi értékesítés aránya kiegyensúlyozottabb.

Mind a PANAFRICA, mind a vele együttműködő vállalkozások számára kiemelten fontos az áruk szabad áramlása, hiszen termékeik sikere múlik rajta. Sokkal fontosabb azonban a piacok és az egyes gazdaságok újraindítása, mivel így őrizhetők meg azok a munkahelyek, amelyeket az együttműködés révén Afrika szerte létrehoztak.

Forrás: https://www.rfi.fr

fotó: Séllei Lilla @lillaselleiphoto

Nemrégiben Magyarország egyik legolvasottabb, fenntartható divatra és tudatos ruhavásárlásra összpontosító blogja, a Holy Duck! készített interjút velünk. Bár bizonyára többen ismeritek, de azoknak akik még nem, a Holy Duck! oldal alapítója és szerzője, Mengyán Eszter, már 2016 óta segít eligazodni azoknak az olvasóknak, akik ki akarnak szakadni a fast fashion világából, akiket érdekel az ökodivat, annak története, illetve a színtanácsadás. Legutóbb például a kapszula-gardrób népszerűsítésébe fogott bele, amelyre nagyon pozitív olvasói visszajelzések érkeztek.

fotó: Séllei Lilla @lillaselleiphoto

A most szeptemberben készített interjúban szó esett a PANAFRICA cipők történetéről, az egyes gyártási folyamatokról, a „Walk for School” porgramról, illetve a PANAFRICA hazai indulásáról is. Utóbbi kapcsán természetesen beszéltünk az elmúlt hónapokról, illetve arról is, hogy mire koncentrálunk az előttünk álló időszakban.

„A márka hazai debütálása a koronavírus-világjárvány miatt nem volt zökkenőmentes. Jó féléves csúszásban vannak, ami egy vászoncipő esetén nem túl jó dolog – üzleti szempontból sem, a lelki oldalról nem is beszélve. De nézzük a jó oldalát: Andriséknak van idejük tesztelni a cipőket (eddig jól teljesít), van idejük megismerni a divat működését (egyikük sem jártas ezen a területen). Megismerhetik jobban a vásárlóikat is, akik elsősorban a nők közül kerültek ki eddig. Pedig a cipők többsége uniszex modell, akár ugyanazt a fazont viselhetitek mindketten.”

Az interjúban kiemeltük, hogy a PANAFRICA a kényelmes és színes cipők gyártása mellett kiemelkedően fontosnak tartja a márka alapjául szolgáló értékek terjesztését és képviseletét, amely által a szélesebb közönség is megismerheti azt, hogyan képzeljük el mi, a PANAFRICA-nál a cipőgyártás újfajta megközelítését. Ez teszi lehetővé, hogy napról napra egyre többen legyenek részesei a PANAFRICA kalandnak.

Olvassátok el az Eszter által készített interjút és tudjatok meg többet a mi történetünkről!

A PANAFRICA Magyarország csapata

2020 szeptemberétől megtalálhatjátok a PANAFRICA cipőket a Slow Studio show room-jának kínálatában is.

De, hogy mi is az a Slow Studio?

Egy hely, ahol a lassulás nem hátralépést, hanem a tudatos jövőbe tekintést jelenti. Ahol átgondoltan vásárolhatsz, elsősorban hazai tervezők, alkotók és márkák termékeiből. A cél nem a fogyasztói társadalom igényeinek kiszolgálása, hanem a fenntartható és etikus öltözködés és divat, kultúra és szemlélet népszerűsítése.

Nem tudod, hogy mi és hogyan áll jól neked? A Slow Studioban készséggel állnak rendelkezésedre szín- és stílustanácsadással foglalkozó kérdéseiddel kapcsolatban is. Akár a közösségi oldalakon (FB: @slowstudiobudapest, IG: slowstudio.budapest) vagy személyesen – előzetes bejelentkezés alapján – a Móricz Zsigmond körtér 15. alatt található show room-ban.

Ha fel szeretnétek próbálni a PANAFRICA cipőket, vagy a tudatos vásárlás jegyében egyéb hazai tervezők által készített márkák termékeit keresitek, kérjetek időpontot és irány a Slow Studio showroom!

Ha Ti is egy fenntartható, színes világba szeretnétek lépni, a PANAFRICA cipőkkel ezt megtehetitek. 🙂

Szeptember 1-jétől elérhető CHERRISK GO applikáción a PANAFRICA kupon, amelynek megvásárlása esetén 15 % kedvezményt kapsz PANAFRICA cipőd vásárlása esetén. Ha hiányzik a nyár, fel akarod dobni őszi ruhatáradat egy igazán színes, egyedi cipővel, akkor semmiképp se hagyd ki ezt az alkalmat!

Hogyan szerezheted meg a kedvezményes vásárlásra jogosító PANAFRICA kupont?

Először is töltsd le mobilodra a CHERRISK GO alkalmazást és aktiváld fiókodat. Ha ez megvan, akkor nincs más dolgod, mint az applikáció által népszerűsített egészséges mozgásformák (gyaloglás, futás vagy biciklizés) bármelyiket csinálni, vagy pedig biztonságosan, mobiltelefonod nyomkodása nélkül vezetni. Mindkét esetben a jutalmad egy cserkó lesz (mozgás esetén percenként, vezetés közben pedig öt percenként kapsz egyet). A cserkókat automatikusan járnak az egészséges életmód folytatása és a biztonságos vezetés esetén.

Ha összegyűjtöttél 899 csekrót, ami tényleg nem nehéz, akkor keresd fel a Goodie Store-t. Ebben megtalálod a CHERRISK GO aktuális Goodie kínálatát, vagyis azokat a kuponokat, illetve nyereményjátékban történő részvételre jogosító sorsjegyeket, amelyeket cserkókért cserébe megvásárolhatsz. Itt találod a 15 % kedvezményre jogosító PANAFRICA kupont is. Ha erre rákattintasz, máris tied a kupon.

Hogyan tudod beváltani a kupont a PANAFRICA Magyarország webáruházban?

A kuponnal együtt kapsz egy kódot, amellyel már csak fel kell keresned a www.panafrica.hu oldalon található PANAFRICA Magyarország webáruházat. Ha kiválasztottad a kínálatunkból a neked tetsző PANAFRICA cipőt, tedd a kosárba, majd irány a pénztár. Itt a „Van kuponod?” kérdés melletti linkre kattintva csak be kell írnod a kapott kódot és már aktiváltad is a 15 %-os kedvezményt.

A vásárlást követően már csak az új PANAFRICA cipőd megérkezését kell megvárnod és már léphetsz is egy színesebb világba.

Ugye, hogy nem is volt bonyolult? 😊

Augusztus 10-én elstartolt a PANAFRICA nyereményjáték a CHERRISK GO applikáción. Amennyiben még nem szeretnéd elengedni az idei nyarat és még szeptemberre is a kellemes sétákat tervezed, akkor irány a CHERRISK GO applikáció, gyűjtsd a cserkókat és vegyél részt a nyereményjátékban, ahol most PANAFRICA cipőt nyerhetsz A játék augusztus 31-ig tart, szeptember 1-jén sorsolás!

Mi az a CHERRISK?

A CHERRISK egy – a www.cherrisk.com oldalon elérhető – online platform, amelyen keresztül bárki biztosítási szerződést köthet, illetve az azzal kapcsolatos további szolgáltatásokat (előzetes díjkalkuláció, ajánlattétel) vehet igénybe. Az ügyfelek a CHERRISK-en utas-, baleset- és lakásbiztosítás köthetnek. A kedvező díjazás, az egyszerűen kezelhető felület és a gyors ügyintézés mind hozzájárultak ahhoz, hogy a CHERRISK a hazánk egyik legsikeresebb, legdinamikusabban fejlődő, többszörösen díjazott insurtech megoldásává nőtte ki magát.

A CHERRISK egy közösség is, amely felelősséggel viseltetik embertársaink iránt. Ezért olyan jótékony projekteket keresnek, amelyek valóban fenntarthatóbbá és biztonságosabbá teszik a világot. A Démétér Alapítvány, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány és a Magyar Hospice Alapítvány is például a támogatottak között volt. A közösség tagjai emellett javaslatokat tehetnek és szavazhatnak is a támogatandó szervezetekről.

Hogy mit tartogat a jövő a 2018-ban indult vállalkozásnak? A CHERRISK folyamatosan építkezik, fejlődik, mindig új és új megoldásokat keres, amely az ügyfelek javát szolgálja. A CHERRISK továbbá 2020 folyamán kilépett a nemzetközi piacra, így szolgáltatásait már nemcsak Magyarországon, de Németországban is igénybe lehet venni.

Mi az a CHERRISK GO?

A CHERRISK GO alkalmazás elsődleges célja, hogy csökkentse a felhasználókra leselkedő kockázatok előfordulását. Egyrészt megjutalmazza azokat, akik személygépjármű vezetés közben tartózkodnak a mobiltelefon használattól, másrészt pedig népszerűsíti az egészséges életmódot a különböző testmozgásokért (sétálás, futás, kerékpározás) szerezhető pontok ún. cserkók révén. A cserkókat aztán különböző Goodiekra lehet beváltani a Goodie Storeban. Így értékes ajándékokat lehet szerezni, részt lehet venni sorsolásos nyereményjátékokban, illetve a korábban említett közösségi célokat és szervezeteket is támogatni lehet.

A CHERRISK GO nemrég elérte a százezredik felhasználóját, az összes rögzített mozgás ideje pedig az ezerötszáz évet. A CHERRISK GO-t és az egészséges életmódot pedig olyan nevek népszerűsítik, mint Lubics Szilvia.

Mi a PANAFRICA nyereményjáték?

A CHERRISK GO letöltése és a regisztrációt követően meg is kezdhetitek a cserkók gyűjtését. A PANAFRICA nyereményjátékban történő részvételhez mindössze 99 cserköt kell összegyűjteni és azzal be is kerülhetsz a sorsolásba. A részvétel érdekében több Goodie-t is vehetsz. A részvételre augusztus 10. és 31. között van lehetőségetek. Szeptember 1-ján lesz sorsolás, amelynek keretében a CHERRISK munkatársai kiválasztják a nyertest, akit emailben és telefonon értesítenek.

A nyertes a nyeremény átvételére jogosító, a PANAFRICA Magyarország által kiállított oklevelet kap, amelynek birtokában átveheti nyereményét. Hogy ez mi lesz? Nem más, mint egy, a nyertes által választott PANAFRICA cipő. 😊

PANAFRICA nyereményjáték

Szereted a különleges cipőket és fontos neked a fenntarthatóság? 👟A PANAFRICA sneakereknél mindkét szempont teljesül! 🌱Legújabb nyereményjátékunkon megnyerheted az általad választott lábbelit a méretedben!Szeretnéd ezt a goodie-t?Töltsd le a CHERRISK GO-t ➡✔ iOS-re: cherrisk.me/iOS-letoltes✔ Androidra: cherrisk.me/Android-letoltes

Közzétette: CHERRISK – 2020. augusztus 11., kedd

„Vannak napok, amikor egy kis színt szeretnél az életedbe vinni. Vagy legalábbis az öltözékedbe. Ekkor meglátod a viaszos vászon mintát és azt mondod magadnak, hogy ez egy jel. Színes, de nem giccses, különleges, mégsem túl „világpolgári”. Ez az új trend, amellyel felhívhatod a stílusodra a figyelmet.” Így kezdi a PANAFRICA cipők egyik ikonikus darabjáról, a Casablanca-ról szóló értékelését a francia „Comme un Camion” blog szerzője, amelynek részleteit az alábbiakban közöljük.

Első benyomások

A cipők egy visszafogott, a brand lógójával ellátott, a környezettudatosság jegyében újrahasznosított papírból készült karton cipősdobozban érkeznek, vékony papírba csomagolva. Azt is mondhatnád, hogy a megjelenés „túl” egyszerű, nem eléggé esztétikus. Ha azonban kicsit belegondolsz, ez a csomagolás teljes mértékben tükrözi a márka által vallott értékeket és szellemiséget.

Kívülről nézve a cipők már a doboz kinyitáskor szemet gyönyörködtetőek. A színek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, a kidolgozásukon látszódik a hozzáértés és a nyilvánvaló esztétikai érzék is. A viaszos vászon tapintása kellemes, így a cipők a lehető legtöbb ember számára kényelmes és egyben különleges viseletet biztosítanak. Amíg azonban azon gondolkodunk, hogy mit veszünk fel e pár cipővel, érdemes egy pillantást vetni a részletekre és a minőségre.

A dizájn

Kezdésnek beszéljünk a dizájnról. A kevesebb néha több alapon, a cipő sarkára egy sárga velúr csík került, rajta PANAFRICA felirat, a brand logó pedig megtalálható a cipőtalp oldalán. A nyelv külső oldalán szintén látható a név, illetve a Walk for School felirat. Ez is azt mutatja, hogy a PANAFRICA csapata mennyire elkötelezett az általuk követett szellemiség iránt. A fűzők viszonylag magasan lettek elhelyezve, klasszikus stílust tükröznek három fémből készült szemmel. A viaszos vászon anyag rendkívül jó minőségű, kellőképpen stabil, hogy kibírja az elemek ostromait. Ugyanez igaz a velúr bőrre is, amelyet – érzésünk szerint – a lehető legnagyobb gondossággal választottak ki annak érdekében, hogy a termék a lehető legjobb minőséget adja.

A talp is megfelelően lett kialakítva és nagyon ellenálló, a gumi jól néz ki. Ez jó, mivel a cipők élettartamát sok esetben a talp határozza meg. Természetesen nem futnánk le bennük egy maratont, de mindennapi viseletnek ideálisak. A belső oldalukon is vászon található, amelyen feltüntetésre került a cipő mérete, a cipők sorszáma. Az illesztések jól lettek kidolgozva, ami azt sugallja, hogy jó minőségű munkával állunk szemben. Nem találtunk kilógó cérnaszálakat, a varrás megfelelő, a cipőnyelv stabil, a talprész tökéletesen illeszkedik a cipőbe. Egy szóval kitűnő munka!

Figyelj a cipőméretre!

 A szokásos lábméretemhez illeszkedő párt választottam, de ha véletlenül feles a méreted, akkor az oldal azt ajánlja, hogy inkább a nagyobb cipőt válaszd. A magam részéről én tökéletesen meg voltam elégedve, a cipő se nem túl nagy, se nem túl szűk. A nyelv kellő helyet hagy ahhoz, hogy a láb kényelmesen belecsússzon a cipőbe, így nem kell 10 percig azzal bajlódni, hogy felvegyél egy párt. A kialakításukból adódóan nem feltétlenül használnám őket sportoláshoz, a végükön pedig lehettek volna kicsit szélesebbek is, de ezt hamar megszokja az ember. Nagy pozitívumuk, hogy ezek a cipők nem nyomják az ember bokáját, ami teljesen elfogadhatatlan lenne, ha egy napot el akarunk bennük tölteni.

Összefoglalás

Szép munka, amely önzetlen szellemiséggel és a minőségi áru iránti elkötelezettséggel párosul. Mi mást kérhetnél még? A viaszos minta tökéletesen illik a cipő többi részéhez, az illesztésekhez és a talphoz is. Ezáltal egy kicsi egyediséget vihetsz a ruhatáradba anélkül, hogy rossz minőségű terméket vennél. A brandet érdemes közelről követni, mivel bizonyosan számos meglepetés tartogat még számunkra, nem beszélve az értékekről, amiket próbál minél szélesebb körben elterjeszteni.

Egy hónapja kezdtünk az új kalandunkba, amikor elindítottuk a PANAFRICA következő fejezetét, a magyarországi webshopunkat. Ennek örömére egy nyereményjátékkal szeretnénk nektek kedveskedni. 🥰😍

🤩 Szeretnéd megnyerni kedvenc PANAFRICA cipődet?🤩
A nyereményjátékban való részvételért, nincs más dolgod, mint:
👍Lájkold és kövesd be a facebook és Instagram oldalunkat,
👍Facebook kommentbe írd le melyik a kedvenc PANAFRICA cipőd,
👍Jelöld be Facebookon 3 barátodat, akikkel szívesen vennél részt egy nyári kalandban az új PANAFRICA cipődben!//

A nyereményjáték fődíja egy pár kisorsolt PANAFRICA cipő, amit a nyertes tetszése szerint választhat a honlapunkon elérhető kollekcióból és méretekből.👞👟

Részvételi határidő: június 24. éjfél
Sorsolás és eredényhirdetés: június 25.

Lépj velünk egy színesebb világba!
A PANAFRICA Magyarország csapata

#nyereményjáték #meglepetés #panafrica

A batikolás egy kézműves viasznyomó és festő technika. Alapja, hogy a folyékony viaszt visznek fel egy anyagra, például vászonra, amelyet azután festékbe mártanak, hogy felvegye a kívánt színt. Ezt többször, akár nyolc alkalommal is meg lehet ismételni ahhoz, hogy a vászon a kívánt színekben pompázhasson. A batikolás azonban nem egy géppel vezérelt művelet: a batikolást végző kézműveseknek ügyelniük kell a pontosságra, a szabályosságra, valamint megérzéseikre. A batikolt anyag egyesíti magában a kreativitást és a precizitást, a végeredmény pedig csodaszép színvilág és mesterien megmunkált vászon lesz.

A PANAFRICA cipők batikolását egy, a ghánai Accrában található családi műhely végzi. Az Esther vezette csapat mind a ghánai, mind pedig a nemzetközi piacon található cégek részére gyárt batikolt termékeket. Így került kapcsolatban a műhely a PANAFRICA-val, amellyel az évek során kiváló kapcsolatot alakított ki. A műhelyből kikerülő batikolt vásznak adják – többek között – a PANAFRICA Bujumbura és Sada cipőinek a mintáit.

Fedezd fel a benned rejlő színeket a PANAFRICA Magyarországgal!

Legyél részese Te is a PANAFRICA kalandnak!

A PANAFRICA elkötelezetten képviseli a számára fontos értékeket: a tudatos fogyasztás propagálását, az etikus designt, a fair trade-t és a fenntarthatóságot. A PANAFRICA azonban nemcsak képviselni kívánja Afrika kultúráit, színeit és tájait a PANAFRICA cipők révén, hanem aktívan támogatni az ott élőket, segíteni őket legyen szó tanulásról, képzésről, életszínvonalról vagy foglalkoztatásról. A PANAFRICA ezért indította el a „Walk for School” programot.

Walk for School – Bamako

A „Walk for School” program lényege, hogy a PANAFRICA minden egyes PANAFRICA cipő megvásárlása esetén a profit 10 %-át olyan kezdeményezések részére utalja át, amelyek közreműködnek a gyermekek oktatáshoz való hozzáférésének biztosításában, a helyi munkaerő képzésében és a foglalkoztatása javításában. A  program keretében kizárólag olyan szervezetek vehetnek részt:

  • akik átfogó és alapos ismeretekkel rendelkeznek, képesek tehát megfelelő válaszokat adni a helyi szinten felmerülő igényekre;
  • akik aktívan részt vesznek a gyermekeket és fiatal felnőtteket támogató átfogó programokban (iskolázás, szakmai képzés, egészségügy stb.);
  • akik képesek hosszútávú együttműködés keretében közösen dolgozni a kitűzött célok elérésében.

A PANAFRICA a „Walk for School” program indulása óta három szervezettel kötött megállapodást. Az egyik ilyen együttműködés a PANAFRICA és az Afrika Tiss közös programja, amelynek eredményeként született meg a Centre for Textile Excellence for Women a burkina fasó-i Ouagadougou-ban. A központ célja, hogy megtanítsa a résztvevő nők számára a szövés mesterségét. A képzés teljesítését követően a szövőnőket a központ alkalmazza tisztességes fizetés ellenében hozzájárulva ezzel anyagi függetlenségükhöz és biztonságukhoz.

Walk for School – Centre for Textile Excellence for Women

A PANAFRICA együttműködik a Hope for Africa nevű szervezettel is. Utóbbi 2008 óta támogatja a hátrányos helyzetű gyermekeket Beninben iskoláztatással, képzésekkel és közösségi egészségügyi központok kialakításával. Noha az alapfokú tanítás ingyenes Beninben, számos szülő nem engedheti meg gyermekének a megfelelő felszerelést, tanszereket, akik emiatt hátrányba kerülnek a tanulás során. A PANAFRICA ezért komplett iskolai felszerelés csomagokkal próbálja támogatni az oktatásukat, amelyek füzeteket, tollakat, ceruzákat, ceruzahegyezőket, vonalzókat és krétákat tartalmaznak, hozzájárulva a gyermekek taníttatásához az Ifangni körzet 8 iskolájában. A program elindulásától kezdve több mint 2000 csomag került kiosztásra a gyermekek között.

Walk for School – Hope for Africa

A PANAFRICA támogatja továbbá a kameruni Serge Betsen Academy-t, amely iskolák építésével, a tandíj fizetésével, a minőségi oktatás biztosításával támogatja a gyermekeket. A szervezet aktívan közreműködik abban, hogy javuljanak az életkörülmények minden olyan településen, ahol a központjaik találhatók. A PANAFRICA az együttműködés keretében tanszerekkel, könyvekkel és egyenruhákkal támogatja a szervezetet, így évente 500 gyermek jut iskolai felszereléshez.

Összességében a PANAFRICA a „Walk for School” program indulása óta több ezer csomagot osztott szét a benini és kameruni tanulók között, több tízezer euró értékben támogatta a gyermekek iskoláztatását, valamint a hátrányos helyzetű nők továbbképzését. Ennek köszönhetően elmondható, hogy a PANAFRICA cipők gyártási költségeinek 95 %-a a helyi ipart és a helyi lakosságot támogatja.

Kövessetek minket a facebookon és az instagramon, hogy Ti is a részesei legyetek ennek a kalandnak és felfedezzétek a bennetek rejlő színeket a PANAFRICA Magyarországgal!