TESZTELÉSEN A CASABLANCA

„Vannak napok, amikor egy kis színt szeretnél az életedbe vinni. Vagy legalábbis az öltözékedbe. Ekkor meglátod a viaszos vászon mintát és azt mondod magadnak, hogy ez egy jel. Színes, de nem giccses, különleges, mégsem túl „világpolgári”. Ez az új trend, amellyel felhívhatod a stílusodra a figyelmet.” Így kezdi a PANAFRICA cipők egyik ikonikus darabjáról, a Casablanca-ról szóló értékelését a francia „Comme un Camion” blog szerzője, amelynek részleteit az alábbiakban közöljük.

Első benyomások

A cipők egy visszafogott, a brand lógójával ellátott, a környezettudatosság jegyében újrahasznosított papírból készült karton cipősdobozban érkeznek, vékony papírba csomagolva. Azt is mondhatnád, hogy a megjelenés „túl” egyszerű, nem eléggé esztétikus. Ha azonban kicsit belegondolsz, ez a csomagolás teljes mértékben tükrözi a márka által vallott értékeket és szellemiséget.

Kívülről nézve a cipők már a doboz kinyitáskor szemet gyönyörködtetőek. A színek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, a kidolgozásukon látszódik a hozzáértés és a nyilvánvaló esztétikai érzék is. A viaszos vászon tapintása kellemes, így a cipők a lehető legtöbb ember számára kényelmes és egyben különleges viseletet biztosítanak. Amíg azonban azon gondolkodunk, hogy mit veszünk fel e pár cipővel, érdemes egy pillantást vetni a részletekre és a minőségre.

A dizájn

Kezdésnek beszéljünk a dizájnról. A kevesebb néha több alapon, a cipő sarkára egy sárga velúr csík került, rajta PANAFRICA felirat, a brand logó pedig megtalálható a cipőtalp oldalán. A nyelv külső oldalán szintén látható a név, illetve a Walk for School felirat. Ez is azt mutatja, hogy a PANAFRICA csapata mennyire elkötelezett az általuk követett szellemiség iránt. A fűzők viszonylag magasan lettek elhelyezve, klasszikus stílust tükröznek három fémből készült szemmel. A viaszos vászon anyag rendkívül jó minőségű, kellőképpen stabil, hogy kibírja az elemek ostromait. Ugyanez igaz a velúr bőrre is, amelyet – érzésünk szerint – a lehető legnagyobb gondossággal választottak ki annak érdekében, hogy a termék a lehető legjobb minőséget adja.

A talp is megfelelően lett kialakítva és nagyon ellenálló, a gumi jól néz ki. Ez jó, mivel a cipők élettartamát sok esetben a talp határozza meg. Természetesen nem futnánk le bennük egy maratont, de mindennapi viseletnek ideálisak. A belső oldalukon is vászon található, amelyen feltüntetésre került a cipő mérete, a cipők sorszáma. Az illesztések jól lettek kidolgozva, ami azt sugallja, hogy jó minőségű munkával állunk szemben. Nem találtunk kilógó cérnaszálakat, a varrás megfelelő, a cipőnyelv stabil, a talprész tökéletesen illeszkedik a cipőbe. Egy szóval kitűnő munka!

Figyelj a cipőméretre!

 A szokásos lábméretemhez illeszkedő párt választottam, de ha véletlenül feles a méreted, akkor az oldal azt ajánlja, hogy inkább a nagyobb cipőt válaszd. A magam részéről én tökéletesen meg voltam elégedve, a cipő se nem túl nagy, se nem túl szűk. A nyelv kellő helyet hagy ahhoz, hogy a láb kényelmesen belecsússzon a cipőbe, így nem kell 10 percig azzal bajlódni, hogy felvegyél egy párt. A kialakításukból adódóan nem feltétlenül használnám őket sportoláshoz, a végükön pedig lehettek volna kicsit szélesebbek is, de ezt hamar megszokja az ember. Nagy pozitívumuk, hogy ezek a cipők nem nyomják az ember bokáját, ami teljesen elfogadhatatlan lenne, ha egy napot el akarunk bennük tölteni.

Összefoglalás

Szép munka, amely önzetlen szellemiséggel és a minőségi áru iránti elkötelezettséggel párosul. Mi mást kérhetnél még? A viaszos minta tökéletesen illik a cipő többi részéhez, az illesztésekhez és a talphoz is. Ezáltal egy kicsi egyediséget vihetsz a ruhatáradba anélkül, hogy rossz minőségű terméket vennél. A brandet érdemes közelről követni, mivel bizonyosan számos meglepetés tartogat még számunkra, nem beszélve az értékekről, amiket próbál minél szélesebb körben elterjeszteni.